ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


"Τί είναι επιτέλους αυτή η κεραλοιφή; Και γιατί πρέπει ν'απασχολεί ολοένα και περισσότερο την ομορφιά και την υγεία μας;" θα ρωτήσει κανείς ακούγοντας αυτή τη λέξη για πρώτη φορά. Και εμείς θα επιχειρήσουμε ν'απαντήσουμε σ'αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που απασχολούν τον καθένα από εμάς με απλό και κατανοητό τρόπο.















Ιστορία της κεραλοιφής
  

Η κεραλοιφή έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων, τότε που οι περίφημοι γιατροί της αρχαιότητας μεσουρανούσαν διαγράφοντας την δική τους καθοριστική πορεία στον ιατρικό τομέα κάθε ιστορικής περιόδου. 
Έτσι, ο Διοσκουρίδης, που ήταν ακόλουθος του Νέρωνα σε κάθε του εκστρατεία. εκμεταλλεύτηκε την πολύχρονη πείρα του σ'αυτές και κατέγραψε ένα μεγάλο αριθμό φυτών, λουλουδιών και βοτάνων καθώς και κάθε είδους πληροφορία για την δράση τους, τον τρόπο χρήσης αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.
Ο δε Γαληνός, ήταν ο προσωπικός ιατρός του Μάρκου Αυρήλιου και είχε την δυνατότητα να θεραπεύσει εκατοντάδες τραυματίες από τις κακουχίες και τις πληγές τους, αποκτώντας μάλιστα μια περίεργη φήμη πως τάχα μου κανένας υπό την επίβλεψή του δεν πέθανε από τα τραύματά του. Και αυτός, είναι και ο πρώτος που εφηύρε και μας άφησε παρακαταθήκη την πρώτη καλλυντική κρέμα ανά τους αιώνες, χρησιμοποιώντας μελισσοκέρι, λάδι και νερό, την λεγόμενη σήμερα cold cream για την αίσθηση δροσιάς που αφήνει σαν κατάλοιπο στο δέρμα μας.
Και χωρίς την προσθήκη νερού -και άρα χωρίς την ανάγκη κανενός είδους συντηρητικού- τι έχουμε; Μα την γνωστή σε όλους μας κεραλοιφή, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα θαυματουργό καλλυντικό και φάρμακο μαζί, που αποτελείται από αγνό μελισσοκέρι και παρθένο ελαιόλαδο.
Τώρα θα μου πείτε, μονάχα με δυο υλικά; Και εγώ θα απαντήσω ένα μεγάλο, τρανταχτό ΝΑΙ! 
Με αυτά τα δυο υλικά μπορεί να φτιαχτεί στ' αλήθεια μια εντελώς αγνή αλλά και αποτελεσματικότατη καλλυντική αλλά και φαρμακευτική κρέμα! Γιατί; Ας δούμε παρακάτω.....


Το κύριο συστατικό της κεραλοιφής είναι το μελισσοκέρι που δεν είναι παρά το σπίτι της μέλισσας. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες των νεαρών μελισσών και το χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν την κυψέλη τους αλλά και να σφραγίζουν τα κελιά της κερύθρας στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το μέλι από τα μικρόβια, τους ιούς και τα βακτήρια, αφού έχει ΚΑΙ αντιβιοτική δράση.

Είναι δε τόσο τέλεια σχεδιασμένο και φτιαγμένο, ώστε να είναι απόλυτα ωφέλιμο, θρεπτικό και ευεργετικό για τη μέλισσα και φυσικά, για όποιον το χρησιμοποιεί.

Αποτελείται από 300 περίπου ουσίες, κυρίως λιπαρά οξέα, που τρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα. Γι'αυτό και το βλέπουμε τελευταία να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στην βιομηχανία καλλυντικών, βελτιώνοντας την υφή και την δράση τους, αλλά και σε οδοντόπαστες, σαπούνια, κρέμες σώματος και προσώπου, αντηλιακά προϊόντα και περιποίησης των μαλλιών, δερμάτινων προϊόντων (μπουφάν,τσάντες, παπούτσια, ζώνες κλπ), όπου τα θρέφει βαθιά με τις ενυδατικές του ιδιότητες και τέλος στην παραγωγή φαρμάκων σε μορφή κάψουλας βραδείας απορρόφησης.

Όταν λοιπόν συνδυαστεί και με το ευεργετικό παρθένο ελαιόλαδο, φτιάχνει μια λιπαρή αλοιφή πλούσια σε βιταμίνες,  μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά. Έτσι, όλα αυτά μαζί τονώνουν, αναπλάθουν, αναζωογονούν, θρέφουν και ενυδατώνουν τέλεια το δέρμα σ'όλα του τα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή έχει περίφημη καταπραϋντική, αντιφλογιστική, αντιμυκητισιακή, αντιβιοτική, επουλωτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.

Μπορεί λοιπόν θαυμάσια να χρησιμοποιηθεί:

  • εγκαύματα (παντός είδους και αιτιολογίας)
  • σκασίματα, πληγές, κοψίματα, πρηξίματα 
  • εξάλειψη τυχών ουλών και σημαδιών από πληγές, ακμή κλπ.
  • μυικούς πόνους, μυκητιάσεις, έκζεμα, δερματίτιδες, θυλακίτιδες
  • ακμή, σπυράκια, κοκκινίλες, ευαίσθητο δέρμα
  • έρπη χειλιών, τσίμπημα εντόμων
  • χρόνια μαστίτιδα, ενυδάτωση σε ξηρές περιοχές του σώματος (φτέρνες, αγκώνες κλπ)
  • χρήση σαν ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και τα χέρια όπου πράγματι κάνει θαύματα
  • ιδανική για το θηλασμό και τις μανούλες με σκασμένες θηλές αφού δεν χρειάζεται ν'αφαιρέσουν την κρέμα μετά τον θηλασμό αφού είναι εντελώς αγνή
  • για τα νεογέννητα και βρέφη όπου το ευαίσθητο δέρμα του χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση και προστασία


Επίσης, πολλές πολλές άλλες χρήσεις όταν συνδυαστεί με άλλα έλαια βάσης και αιθέρια έλαια από απόσταξη φυτών και βοτάνων, που τις προσδίδουν με τη σειρά τους και άλλες ευεργετικές αλλά και στοχευμένες δράσεις ανάλογα με την περίπτωση. 
Θα λέγαμε λοιπόν, πως η κεραλοιφή είναι η πιο αρχαία αλλά και πιο αγνή κρέμα που θα μπορούσε κανείς να βρει στα κιτάπια της ιστορίας και γι'αυτό και μόνο το λόγο ιδανική για τη σημερινή εποχή μας, όπου ο βομβαρδισμός της υγείας μας από εκατοντάδες βλαπτικά τρόφιμα και συστατικά, είναι περισσότερος από ποτέ. 

Και τί πιο αγνό, τί πιο αποτελεσματικό, τί πιο ανόθευτο αλήθεια, από αυτό που χρησιμοποιεί η ίδια η μέλισσα και μας χαρίζει απλόχερα η Μητέρα Φύση, το γνήσιο κερί και το παρθένο ελαιόλαδο της ελιάς.....

Σχόλια

  1. πολυ ενημερωτικο και κατατοπιστικο αρθρο.ευχαριστω ελυσα π[ολλες αποριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις