ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ!!!!

Αυτό το απορρυπαντικό ρούχων, φτιάχνεται πανεύκολα, οικονομικά, είναι αποτελεσματικό ακόμα και στους δύσκολους παιδικούς λεκέδες και πάνω απ'όλα απόλυτα υγιεινό για εσάς και την οικογένειά σας....



Υλικά
1 πλάκα πράσινο σαπούνι 
2 περίπου λίτρα νερό 
Σόδα μαγειρέματος
Βόρακα που θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα

Πώς φτιάχνεται:


Παίρνετε την πλάκα το σαπούνι και την τρίβετε όλη σ'έναν τρίφτη που ξύνουμε την ντομάτα







Το σαπούνι σας, πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι τριμμένο








 Τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη τα τρίμματα του σαπουνιού και σκεπάζετε μέχρι να καλυφθεί όλο το σαπούνι και λίγο παραπάνω, με ζεστό νερό. Αφήνετε ένα μισάωρο να αρχίσουν να λιώνουν



Έπειτα, προσθέτετε μισό φλιτζάνι σόδα και μισό φλιτζάνι βόρακα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί καλά το μείγμα. Τοποθετείτε σε μεγάλο μπουκάλι παλιού απορρυπαντικού και είναι έτοιμο!



Tips

  • Το απορρυπαντικό αυτό είναι εντελώς οικολογικό, στοχίζει λιγότερο από  2 ευρώ και καθαρίζει πολύ καλά τους λεκέδες. Αν ωστόσο κάποιος λεκές επιμένει, μπορείτε λίγο πριν την πλύση, να βάζετε λίγο πάνω στο λεκέ και να είστε σίγουροι πως δεν θα τον ξαναδείτε! 
  • Αν δεν θέλετε να κουράζεστε πολύ ή δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να παραλείψετε την σόδα ή τον βόρακα. Λειτουργεί αποτελεσματικά και χωρίς αυτά, απλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο καλό με αυτά! 
  • Αν θέλετε να μυρίζει το απορρυπαντικό σας, μπορείτε ν'αγοράσετε αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και να προσθέσετε μερικές σταγόνες όταν το πλυντήριο ξεπλένει τα ρούχα ή 2-3 κουταλάκια μέσα στο απορρυπαντικό (σ'αυτή την περίπτωση ωστόσο ανεβαίνει κατά πολύ το κόστος)
  • Το νερό που θα βάλετε, θα καθορίσει πόσο πηκτό ή αραιό θα είναι το απορρυπαντικό σας. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με 2 μεζούρες η πλύση είναι ιδανική. Αν θέλετε να γίνει πιο παχύρρευστο, απλά, στην φάση που μέσα στο νερό είναι μόνο το σαπούνι, θα βουτήξετε το χέρι σας και θα τρίψετε στα δάχτυλα το μείγμα να δείτε πόσο αραιό ή όχι είναι. Εσείς αποφασίζετε αν θα προσθέσετε ή θα αφαιρέσετε νερό, ανάλογα με τις μεζούρες που θέλετε να χρησιμοποιείται αργότερα (μία όταν είναι πολύ πηκτό ή 2-3 όταν είναι αραιό).
  • Στατιστικά, ένα 2λιτρο απορρυπαντικό, με καθημερινά 1-2 πλυντήρια, θα σας κρατήσει πάνω από 2 εβδομάδες...  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις